50 גוונים של דחיה ושל קבלה #יציאה_מציר_החרם
ההרצאה עוסקת במנעד שבין 'לחוש לפעמים פחות קשור' ובין 'לסבול מחרם'. וגם במנעד שבין 'להרתע ממישהו' ועד 'לא לסבול אותו. בנוסף ההרצאה נוגעת בכלים ושיטות לעבור מטווח תחושות הדחיה לטווח תחושות הקבלה. בעצם ב50 גוונים של דחיה, ואיך להתפתח מהמקום הזה כיחיד, כקבוצה וכמנחה ל50 גוונים של קבלה.
כשזה קשור לילדים: ילדים רבים מתמודדים לא פעם עם תופעות של דחייה חברתית, המלווה בתופעות קשות, כמו נידוי וחרם, לעג מתמשך, הצקות ואף התעללות מילולית וגופנית. הורים רבים מזדהים עם ילדיהם, נקודת מוצא אשר מחלישה את כוחותיהם לעזור. צוותים חינוכיים רבים רוצים לעזור, אך לא תמיד יודעים איך לעשות זאת. והילדים חווים אזלת יד מול "גורל אכזר", הנדמה כצונמי שלא ניתן להתמודד עימו.
ילדים אחרים מתעללים. פונים לצד אכזרי בתוכם. סובלים מבטחון עודף ונוקשות התנהגותית. הוריהם גם הם חסרי אונים, מול העוצמות של ילדם.
ניתן לראות תקופות מסוימות, למשל גיל ההתבגרות, שמאופיין על ידי הרצון להיות מושלמים, וכל אלמנט שמפחית מכך, גורר צרור תחושות קשות שאף עשוי להדרדר לתחושת חוסר ערך והמנעות.
ההרצאה תראה את החרם כציר, שניתן לצאת ממנו!
כשזה קשור למבוגרים: מבוגרים רבים מתמודדים לא פעם עם תופעות של דחייה והפחתת ערך. בעבודה זה יכול לבוא לידי ביטוי באי הזמנה לישיבות וארוחות צהריים או מאי הענות לבקשות על בסיס קבוע. הנמכה עקרונית של דעה מקצועית, או משכורת נמוכה יחסית לקבוצת השווים. כבני זוג אנחנו רוצים לא פעם לעזור ולקדם, אבל נוטים להזדהות או להאשים. נקודת מוצא שאינה מעצימה כלל. לפעמים אף נוטים להפחית מערכו של בן הזוג שלא במודע! מנהלים רבים רוצים לעזור, לעשות סדר בצוות, ואף מרגישים תסכול כאוטי, כמו גננת בגן. אך לא תמיד יודעים איך לעשות זאת, ולפעמים הם אף לוקים בעצמם ברגשות אשמה או ברגשות מעורבים. גורמים אחרים בארגון פונים לצד אכזרי בתוכם. סובלים מבטחון עודף, נוקשות התנהגותית ועיוורון סובייקטיבי. מדובר בעוצמות שקשה לעמוד מולן. מה הרקע לכך? איך אפשר להשיג את אותן מטרות בדרך שונה? אמירות מצטברות מסוג זה עשויות להיחוות כאזלת יד וכהתייצבות מול קיר אטום. ולעיתים אף להוביל לעזיבה או להתפרקות של צוות. האמנם מדובר בקיר אטום? מה עושים? הנושא רלוונטי גם לחיים מחוץ לעבודה, למשל יחסים בתוך המשפחה, והמשפחה המורחבת.
מטרת ההרצאה לספק ידע על תהליכים של שעירות לעזאזל בדרגות שונות, לצד כלים מעשיים להתמודדות אישית וקבוצתית. ההרצאה מראה את מידת ההשפעה של אדם על גורלו החברתי והבין אישי, לצד הכוחות העצומים שיש לקבוצה במשחק הזה. מה נותן לקבוצה את היכולת לקבל ולהעריך את חבריה? מה מאפשר למנחה קבוצה, מטפל או מנהיג לנתב את ספינת הקבוצה לחוף מבטחים נטול שעירים לעזאזל? מה יכול לטפח את הכוחות הפנימיים להיות מקובל ומקבל?
ההרצאה מועברת בגירסאות שונות להורים, ילדים ולקהלים מקצועיים: מטפלים, מורים, מדריכים ומנחי קבוצות. ניתן להזמין הרצאה סדנאית מותאמת לקהל יעד הן מבחינת התכנים והן מבחינת משך הפעילות.
מרצה: מאיה לב ארי (M.a) – בעלת וותק רב שנים בטיפול ובהדרכת מטפלים. מטפלת בקליניקה פרטית בפרדסיה, באמצעות פסיכותרפיה פסיכואנליטית, תרפיה בדרמה וסיפור, הדרכת הורים, טיפול דיאדי ממוקד ביחסי הורים וילדים, דמיון מודרך, שיטות קוגניטיביות ועוד. מרצה בוינגייט לפסיכותרפיה ומנחה סמינר קליני לנפגעי שבץ מוחי ופרקינסון. מייסדת ומנהלת מכון לב ארי, אשר הינו מהוותיקים בארץ בתחום הטיפול הממוקד במיומנויות חברתיות מגיל גן ועד מבוגרים. שנים רבות עבדה כיועצת וכמאמנת קריירה ב'השתלבות במעברים' ובסוכנות היהודית, כולל הנחיית סדנאות מרוכזות להצלחה בקריירה וסדנאות outdoor.
פרטים נוספים בטלפון 0546696777
במייל: maya.levari.lev@gmail.com
בפייסבוק ובאינסטרגם: #יציאה_מציר_החרם .
הרגישו בנוח לסמס או להתקשר: 054-6696777